Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εμείς τι κάνουμε;

Με μάτιασαν!Πανάθεμα τον όποιος είναι αυτός,δεν θα τον βρω;Αχ έτσι και τον πετύχω,μαύρο φίδι που τον έφαγε!Είπα να ανοίξω κι εγώ η έρμη ένα μπλογκ να ξεδίνω στα νεύρα μου που τα 'χω και πολλά τελευταία και πάνω που το έκανα,κρεβατώθηκα και μόνο για κατούρημα σηκωνόμουν.Κι αυτό να φανταστείς,άθλος ήταν.Κούτσα κούτσα,καλά που είχα ένα μπαστούνι του πατερούλη μου και περπατούσα.Πήγα να σηκώσω μια μέρα τη σκάφη με τα ρούχα για να τα απλώσω κι έμεινα εκεί.Σαν ορθή γωνία.Πόνος;Πόνος!Πάει,σκέφτηκα,έσπασα σπόνδυλο αλλιώς δεν εξηγείται.Με τα χίλια ζόρια έφτασα στο κρεβάτι και από κει και πέρα τάβλα η Ελενίτσα.Για να μην τα πολυλογώ,για μέρες ήμουν να με χέσεις.Αλλά με τα φάρμακα να 'σου,σαν την πιπεριά,σηκώθηκα.
Πολύ δύσκολο πράμα το κρεβάτωμα.Δεν έχεις και πολλές επιλογές.Ή που θα κοιμάσαι ή που θα διαβάζεις/βλέπεις τηλεόραση.Άλλο τι να κάνεις;Ή θα κοιτάς το ταβάνι.Την ταβανοσκόπηση την αποφεύγω όμως γιατί συγχίζομαι κάθε φορά που κοιτάω πάνω,έχουμε τέσσερα χρόνια να βάψουμε και είναι χάλια.Τι τοίχοι,τι ταβάνια,μέσα στη βρώμα.
Όσο τηλεόραση δεν είδα εδώ κι ένα χρόνο,είδα αυτές τις μέρες.Τελικά επιβεβαιώθηκα για άλλη μια φορά.Καλά κάνω και δεν τους βλέπω.Η τρομοκρατία πάει σύννεφο.Αφού κι εγώ που είμαι τέτοιος ισχυρός χαρακτήρας κόντεψα να λυγίσω.Αλίμονο στους αδύναμους,σε όλους αυτούς που τους ακούνε και τους πιστεύουν.Αλίμονο γιατί πιστεύοντάς τους θα πάνε να τους ξαναψηφίσουν.Και μετά αλί και τρις αλί σε όλους μας.
Ένας πληρωμένος,χτες,είπε μια κουβέντα πολιτικού,για το κούρεμα -κανένας Βενιζέλος σίγουρα θα το ξεφούρνισε κι αυτός το θεώρησε μεγάλη φιλοσοφία και το ξαναείπε-ότι αυτό το "κούρεμα" που έγινε το χρωστούσαμε λέει στα παιδιά μας.Τόσο καλό ήταν δηλαδή που έπρεπε να γίνει για να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά μας.Δεν θα ασχοληθώ με το κούρεμα,είμαι σίγουρη ότι για καλό δεν έγινε ότι έγινε,αυτό το ξέρω κι ας μην είμαι οικονομολόγος.Μια Ελενίτσα είμαι που και όλα δεν τα ξέρω και όλα δεν τα καταλαβαίνω.Κι έτσι προσπαθώ να κάνω τα λόγια απλά για να καταλάβω εγώ πρώτα.
Αυτή η γενίκευση όμως,"τα παιδιά μας",πολύ στραβά μ' έκατσε.Γιατί για μένα πες ότι θες,αλλά μην πιάσεις στο στόμα σου τα παιδιά μου,θα σε φάω!
Για να 'χουμε καλό ρώτημα...όταν λέει αυτός "τα παιδιά μας" βάζει στο ίδιο τσουβάλι και τα δικά του και τα δικά μου παιδιά;Και τα παιδιά όλων μας;Αποκλείεται!!!Βάζει μήπως τα παιδιά της Μπακογιάννη,της Λάτσαινας,του Βαρδινογιάννη,του Σαμαρά,του Δασκαλόπουλου,του..,του...,του..., στην ίδια μοίρα με τα δικά μου παιδιά;Τι κοινό έχουν τα δικά του τα παιδιά με τα δικά μου;Ας μην πιάσω που μένουν,τι τρώνε τι δεν τρώνε τα δικά μου παιδιά,ας πιάσω το πιο απλό,έχουν την ίδια μόρφωση;Το κορίτσι μου είναι στο τρίτο έτος και του χρόνου δεν ξέρουμε άμα θα μπορεί να συνεχίσει λόγω οικονομικών δυσκολιών.Κι εκείνος μπορεί να στέλνει στα Λονδίνα που σπουδάζει η δικιά του η κόρη και πέντε και δέκα χιλιάρικα το μήνα για να περνάει.
Γιατί λέει αυτός τα παιδιά μας;Αφού δεν έχουν κανένα κοινό.
Απλά πράγματα!Δεν εννοεί τα δικά μου παιδιά.Ούτε τα δικά σου.Εννοεί τα δικά τους παιδιά.Τα παιδιά της δικής του τάξης.
Μάλιστα!Έτσι να το καταλάβω!Και μ' αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνω ότι και να πουν.Μπορεί αυτοί να το γενικεύουν,αλλά όταν λένε "μας" ,δεν εννοούν όλους εμάς.Εννοούν αυτούς που ανήκουν στην ίδια τάξη μ' αυτούς.
Και ακούει ο κάθε κατακαημένος να λένε πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό της πατρίδας μας και δεν σκέφτεται ότι ακόμα κι αυτό διαφορετικό είναι.Ναι!Διαφορετικές πατρίδες υπερασπιζόμαστε.Η δικιά τους Ελλάδα δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα όλων μας,του... λαουτζίκου,όπως λέει και μια μεγαλοκιουρία.
Μάλιστα!Αυτοί είναι από τη μια μεριά κι εμείς από την άλλη.Κι επειδή εγώ είμαι δίκαιος άνθρωπος θα πω ότι σύμφωνα με τα συμφέροντα της δικής του τάξης έτσι έπρεπε να γίνει.Για το καλό των δικών τους παιδιών.Και να σου πω και το άλλο;Θα του πω και μπράβο.Μάλιστα.
Μπράβο γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης του.Μπράβο γιατί είναι ξεκάθαρο γι' αυτόν το καθήκον του ως γονιός,να φροντίσει δηλαδή για το μέλλον των παιδιών του.
Το ότι το μέλλον των δικών του παιδιών πατάει πάνω στο μέλλον των δικών μου παιδιών και το κάνει θρύψαλα,των δικών σου ,της κουμπάρας σου,του ξαδέρφου σου κλπ.δεν είναι δικό του θέμα,μην μπερδεύεσαι!Είναι δικό μου.Και δικό σου.
Μπράβο του γιατί είναι απόλυτα προσηλωμένος στο καθήκον,το οποίο είναι η ευημερία της τάξης του.Μπράβο του γιατί έχει ξεκάθαρη ταξική συνείδηση!
Από τη δικιά μου μεριά εγώ τι κάνω;Εσύ τι κάνεις;Κάθομαι και τον βρίζω και τον μουτζώνω όλη μέρα,τον λέω προδότη,αλήτη και βλάκα και μόλις έρθει η ώρα πάω και τον ψηφίζω;Ποιος είναι ο βλάκας μετά;Εγώ,για αυτός;Αυτός είναι και έξυπνος και συνειδητοποιημένος.
Γι' αυτό σου λέω...Εμείς τι κάνουμε;Εμείς πότε θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της δικής μας τάξης;Ενάντια σ' αυτόν και σε όλους όσους εκπροσωπεί;Πότε θα κοιτάξουμε το μέλλον των δικών μας παιδιών;

8 σχόλια:

  1. Σιδερένια!
    Καλά τα λες. Είδες τι πιπιλάει κάθε μέρα η τηλεόραση. Φαντάσου κάποια εκατομμύρια μάτια που την παρακολουθούν καθημερινά, οι περισσότεροι από το πρωί κιόλας... Το καλύτερο πλυντήριο συνειδήσεων! Εμείς τι κάνουμε; Ό,τι μπορούμε...
    Κάνουμε ό,τι μπορούμε; Χρειάζονται ακόμα περισσότερα... Ενώ έπρεπε να είναι το αυτονόητο, είναι δύσκολο τελικά να "κοιτάξουμε", όλοι, το μέλλον των δικών μας παιδιών.
    Συνεχίζουμε... Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό με την τηλεόραση,καταντάει ο απόλυτος μαζοχισμός.Και τελικά πρέπει να είμαστε μια χώρα με μεγάλο ποσοστό διαστροφής.Τι άλλο να σκεφτώ πια;Κάνουμε ότι μπορούμε..αλλά να σου πω.Βλέπεις στη θάλασσα κάποιον που πνίγεται και πας να τον βοηθήσεις να μην πνιγεί.Μα αν αυτός έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να πνιγεί,δεν τον σώνεις με τίποτα!Για να τον σώσεις πρέπει να θέλει να σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να θελει..Για να σωθει...!!
    Βεβαια εχεις δικιο...Αλλα...
    Τον αφηνει η ΤΙ ΒΙ...Η προπαγανδα...
    Και οι "Αστικη φιλοδοξια"
    Να δει ο φτωχος...Ποιος ειναι ο δρομος του;;;
    Λεει η γυναικα μου..Οτι μερικες φορες, εμεις οι φτωχοι...Πιο πολυ βλεπουμε τα συμφεροντα των πλουσιων...Απο κεινους...!!
    Για τι..Ονειρευομαστε...Οτι σε καποιο αλλο συμπαν...!!
    Σε καποια αλλη ζωη...!!
    Θα γεννηθουμε κι εμεις πλουσιοι...!!
    Η θα μαςε πεσει το ΛΟΤΤΟ...!!

    Και τοτε να δεις..ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο τους..Αληθινους πλουσιους...
    Γινομαστε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχαίρη καλώς όρισες.Σωστά μιλάς και η γυναίκα σου ακόμα πιο σωστά.Καμιά φορά γίνομαι αυστηρή και λέω πως τόσοι και τόσοι έβαλαν κάτω τα πράγματα και κατάλαβαν τι συμβαίνει,γιατί να μην το κάνουν κι άλλοι;Αλλά είπες και την εξήγηση.Αυτή η ρημάδα αστική φιλοδοξία,american dream το λέω εγώ...

      Διαγραφή
  4. Η γιαγιά μου η Πολίτισα έλεγε για τη ..γλωσσοφαγια: "'Οποιος πει κακό για μας να βγει το μάτι του σαν λουκουμας ανήμερα της Πασχαλιάς"- Γιατί γιαγιά ;- Για να το δω, να θυμηθώ τη μέρα και να μάθω ποιός μας γλωσσόφαγε γιαβρί μου!
    Όσο για τη τηλεόραση..δεν μπορώ..ψυχοπλακώνομαι να πάρει η ευχή και το ρίχνω στον υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο κάνω αχτίδα μου.Το ρίχνω στον υπολογιστή,τουλάχιστον εδώ έχω την επιλογή που θα μπω και τι θα διαβάσω,στην τηλεόραση κανάλια πολλά αλλά ελάχιστες επιλογές.

      Διαγραφή
  5. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΥΡΙΑ ΚΟΚΟΒΙΚΟΥ!!!!!!!!
    Η ΜΠΕΜΠΕΚΑ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑΡΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ;
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
    ΕΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έφη,δεν έρχεται βρε η καημένη,με το Π είναι η δόλια,κλεισμένη μέσα συνέχεια,πάω εγώ,τα λέμε,πίνουμε έναν καφέ,κι όσο για το φλυντζάνι άστα,άστα..εγώ της το λέω,δεν βλέπει κιόλας.Τώρα την ψήνω να τη βγάλω για τις εκλογές,να πάει να ψηφίσει.Πως και πως το περιμένει η Μπεμπέκα.Κι όσο αυτοί οι αφορεσμένοι δεν ανακοινώνουν ημερομηνία τόσο στεναχωριέται.Καλώς όρισες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή